Много е трудно да се изчислят икономическите щети точно от Brexit,

...
Много е трудно да се изчислят икономическите щети точно от Brexit,
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Да се надяваме, че след 20 години Великобритания ще стане член на ЕС отново

Много е мъчно да се изчислят икономическите вреди тъкмо от Brexit, най-малкото тъй като Brexit съответства с следствията от Коронавирус и от войната в Украйна и енергийната война против Европа. Тези три фактора се смесват и е мъчно да се отдели това, което е резултат от Brexit. Това сподели в ефира на " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “ енергийният експерт Юлиан Попов.

На въпрос за това, че МВФ планува рецесия във Англия, той разяснява, че е изцяло допустимо. " Аз виждам на сходни прогнози със известно подозрение, само че да, упованията за Англия са, че няма да може да върви в този ритъм, с който останалите европейски страни се развиват. Вероятно това е резултат от Brexit ", проучва Попов.

По думите му когато Brexit се случи главната задача на всички е била да стартира възобновяване на връзките сред Европейски Съюз и Англия и това се случва в доста връзки. " Покрай войната в Украйна се вижда какъв брой значима и нужна страна е Англия в един подобен спор “, уточни енергийният специалист.

" Енергийните и климатичните политики свързват доста тясно Англия с Европейски Съюз и това е огромен неуспех, че английските служители, които бяха измежду най-влиятелните в Европейска комисия, трябваше да се отдръпват и от това Европа страда “, безапелационен бе енергийният специалист.

Според него е " доста значимо да си дадем сметка, че Brexit беше доста прочувствено решение, само че в това време техническа неточност “.

" Да се надяваме, че след 20 години Англия ще стане член на Европейски Съюз още веднъж “, заключи Попов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР